
Stekepanne-spinat- og artisjokkhummus
oppskrift på kremet stovetop spinat og artisjokkhummus, perfekt som forrett. enkel å lage, rask, og full av smak. ideell for sommer og helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje, 2 sirkler i pannen
- 1 ss smør
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 løk, hakket
- 2 ss ferske timianblader, hakket, eller 2 ts tørket
- 1/2 liten rød paprika, frøet og hakket
- 2 ss hvetemel
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1/2 kopp fløtehalvdel eller kremfløte
- 1 boks (425 g) artisjokkhjerter i vann, drenert og grovhakket
- 2 bokser à 280 g med hakket spinat, tint og presset tørr i kjøkkenhåndkle
- 1 1/2 kopper revet italiensk fire-osteblanding (provolone, Parmesan, mozzarella og Asiago), tilgjengelig i 280 g poser i meieriavdelingen
- Salt og pepper
- 1 rund, sprø brødloff: toppen fjernet og skåret i terninger, bunnen uthult for å brukes som serveringsskål
- 1 baguette med multigrain eller fullkorn, skåret i skiver ved brød- eller bakervareravdelingen i butikken
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor sauspanne forvarmet over moderat varme, tilsett omtrent 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to sirkler rundt pannen i en langsom strøm. Tilsett smør i oljen. Når smøret smelter, tilsett hvitløk og løk i pannen. Strø over timianblader. Surr i 2 minutter, tilsett hakket rød paprika. Surr i ytterligere ett minutt. Strø over melet og rør godt slik at grønnsakene dekkes. Kok melet i ett minutt. Visp inn vinen og la den redusere til halvparten. Visp inn kraften og la sausen tykne i ett minutt. Rør inn halv-og-halv eller fløte. Når sausen begynner å boble, tilsett artisjokkhjerter, spinat og oster. Fortsett å røre til osten smelter og sausen er godt blandet. Smak til med salt og pepper og juster krydderet etter eget ønske.
- 2Hell dipen i en hul brødskål på serveringsfatet og omgi den med skivet multigrain- eller fullkornsbrød til dipping. Sett til side ekstra dip som kan varmes opp og fylles på etter behov. Når baguetteskivene er oppbrukt, skjær opp brødskålen – selve skålen er den beste delen, da den absorberer saften fra dipen.