Coq au Vin

Coq au Vin

oppskrift på coq au vin, en smakfull fransk gryterett med kylling, vin, sopp og løk. perfekt for helgekosen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp rapsolje, pluss mer ved behov
  • 2. 12 skiver bacon, terninger
  • 3. 6 kyllinglår
  • 4. 6 kyllinglår
  • 5. 3 benfrie, skinnløse kyllingbryst, delt i to
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 1/4 kopp hvetemel
  • 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1 kopp hakket løk
  • 10. 4 teskjeer tomatpuré
  • 11. 3 kopper rødvin
  • 12. 2 kopper kyllingkraft
  • 13. 2 spiseskjeer fersk hakket timian
  • 14. 2 spiseskjeer fersk hakket estragon
  • 15. 24 perleløk, skrellet
  • 16. 2 gulrøtter, skrellet og revet
  • 17. 2 kopper sjampinjong, delt i fire
  • 18. Hakket persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en stor, tykkbunnet kjele over middels varme, tilsett 1/4 kopp olje og varm til det begynner å ryke. Legg i den hakkede baconen og kok til den er sprø. Fjern fra pannen og la det renne av på kjøkkenpapir. Sett til side.
  3. 33. Krydre kyllingen med salt og pepper, og vend den i melet, begynn med kyllinglåret. Sett til side det resterende melet.
  4. 44. Legg kyllingen i den varme baconoljen og stek til den er gyllenbrun. Gjør det samme for kyllinglårene, og deretter bryststykkene. Når alt er stekt, fjern kyllingen fra pannen og legg den på en tallerken. Tilsett hvitløk og løk i pannen, og kok videre til løken er gjennomsiktig. Rør inn resten av melet for å lage en jevning (roux).
  5. 55. Tilsett tomatpuré og rør over lav varme. Begynn gradvis å tilsette vin og kraft, og rør kontinuerlig til sausen begynner å tykne. Gjenta prosessen til all vin og kraft er brukt opp (hvis det trengs mer væske, tilsett kaldt vann).
  6. 66. Legg den stekte kyllingen tilbake i pannen, og tilsett friske urter, perleløk, gulrøtter og sopp. Stek i ovnen til kyllingen er gjennomkokt, ca. 1 time. Ta pannen ut av ovnen, og overfør kyllingen til et serveringsfat. Sett pannen på lav varme, og la sausen koke inn i ca. 20 minutter. Fjern eventuelt overflødig fett.
  7. 77. Legg kyllingen tilbake i sausen og varm opp i 3 minutter. Avslutt med å pynte med den reserverte baconen og nyhakket persille.