Hello Fresh Mobile Banner
Rekeramen

Rekeramen

Lær hvordan du lager en deilig shrimp ramen med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag. Oppdag tips og triks for perfekt ramen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser bacon, hakket
  • 2. 5 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 3. 2 kopper skivede shiitakesopp med stilk, uten stilk (ca. 170 g)
  • 4. 7 kopper kyllingbuljong
  • 5. 1 teskje soyasaus
  • 6. 1 teskje Worcestershire-saus
  • 7. 2 pakker ramen-nudler à 3 unser, smakspakkene kastet
  • 8. 340 g skrelte og rensede mellomstore reker, delt på langs (ca. 20 stk)
  • 9. 2 ss finhakkede gressløksstenger, ca. 2,5 cm lange

Fremgangsmåte

  1. 11. KOK opp aromatene: Legg baconen i en kald, middels stor kjele og kok opp på middels høy varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 6 minutter. Fjern alt unntatt 3 spiseskjeer av baconfettet fra pannen. Rør inn hvitløken og kok til den er gyllen, ca. 3 minutter. Rør inn shiitakesoppene og kok til de er godt brune, ca. 6 minutter til.
  2. 22. LAG kraften: Rør inn kyllingkraften, soyasausen og Worcestershire-sausen, og kok opp. Rør inn ramen-nudlene og kok til de er møre, ca. 2 minutter.
  3. 33. TILSETT reker og server: Fjern kraften fra varmen og rør inn rekene. La stå til rekene er kokt, 1–2 minutter. Server med finhakket gressløk på toppen.