Hello Fresh Mobile Banner
Hjorteloin med bærsaus og kremete poteter

Hjorteloin med bærsaus og kremete poteter

Lær hvordan du lager en smakfull rett med reinsdyrfilet servert med bærsaus og kremede poteter. Perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore Yukon Gold-poteter
  • Kosher-salt
  • 3 ss smør, romtemperert
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1 ss kremfløte, pluss mer om nødvendig
  • Salt og nykvernet hvit pepper
  • 2 hjorteloin
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 ss rapsolje
  • 1 kopp rødvin
  • 1 kopp demi-glace
  • 1 liten rødløk, delt i to
  • 2 kvister fersk timian
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 ss einerbær
  • 1 ts sukker
  • 1/3 kopp blåbær
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. 1Til potetene: Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm store biter. Legg potetene i en stor kjele med kaldt, saltet vann. Kok opp vannet på høy varme. Når vannet koker, senk varmen til middels og la potetene småkoke til de er møre og kan stikkes gjennom med en gaffel, ca. 15–20 minutter.
  2. 2Til hjorten: Krydre begge sider av hjorteløvene med salt og pepper.
  3. 3Varm opp en stor stekepanne på høy varme og tilsett olje. Når oljen er varm, men ikke røykende, legg i hjorteløvene. Skru ned varmen til middels og stek løvene på alle sider i 3–4 minutter per side, til de har fått fin stekeskorpe. Ta løvene ut av pannen og la dem hvile til de skal serveres.
  4. 4Til potetene: Sil av vannet godt og overfør potetene til en bolle. Mos potetene til de er helt uten klumper. Rør inn smør, muskatnøtt, fløte, salt og hvit pepper. Rør til det er jevnt og kremaktig, tilsett mer fløte om nødvendig. Du ønsker en glatt, kremet konsistens. Smak til og juster med mer salt og hvit pepper om nødvendig.
  5. 5Til sausen: I en liten kjele, bland alle ingrediensene unntatt blåbær og smør. Kok opp blandingen over middels høy varme. Senk varmen, tilsett blåbærene og la det småkoke til sausen har redusert litt og blitt tykkere, ca. 8–10 minutter. Ta kjelen av varmen, sil sausen tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper, og rør inn smøret. Hold varm til servering.
  6. 6Anretting: Fordel potetene midt på tallerkenen. Skjær hjorteløvene i 1,3 cm tykke skiver på skrå. Legg skivene over potetene. Topp med saus.