
Mocha semifreddo
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull mocha semifreddo. En perfekt dessert for kaffelskere som vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Spray en 23,5 x 13,3 x 7,6 cm stor metallform for brød lett med non-stick spray. Legg plastfolie i formen. Finhakk kokies i en food processor. Tilsett det smeltede smøret og kjør til smulene er fuktige. Trykk smuldeblandingen jevnt utover bunnen av den forberedte brødformen. Sett i kjøleskapet.
- 2Visp sammen 1/2 kopp sukker, eggeplommer, espresso, Marsala og salt i en stor metallbolle for å blande. Sett bollen over en kjele med småkokeende vann (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet). Visp eggeblandingen til den er tykk og kremete, og et øyeblikksmåler som settes inn i blandingen viser 71°C, ca. 5 minutter. Sett eggekremen over en annen bolle med is for å avkjøle helt.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk kremfløten og resten av sukkeret (1/4 kopp) i en annen stor bolle til det dannes stive topper. Vend forsiktig den piskede kremen inn i eggekremen med en stor slikkepott. Fordel blandingen over den forberedte bunnen. Dekk med plastfolie og frys til den er helt frossen, minst 8 timer eller opptil 3 dager.
- 4Fjern plastfolien. Vend semifreddoen ut på et serveringsfat. Fjern plastfolien. Skjær semifreddoen i 2,5 cm tykke skiver og server.