
Prosciutto, mozzarella og fikenpizza
oppskrift på smakfull prosciutto mozzarella og fiken pizza, perfekt for en enkel og gourmetmiddag. lær hvordan du lager denne deilige pizzaen hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: En veldig stor bakeplate eller en pizzastein på 30 cm (12 tommer).
- 22. Bland melet, saltet og gjæren sammen i en stor bolle, og lag en fordypning i midten. I en kanne blander du vann og olje, og heller dette i fordypningen i melet. Bland til en myk, men ikke klissete deig. Elt i 10 minutter for hånd på et lett melet bord, eller i 5 minutter i en elektrisk kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Samle deigen til en glatt, flat ball og legg den på en stor, lett melet bakeplate. Kjevle den ut så flat som mulig. Dekk deigen løst med oljet plastfolie, og pass på at det er lufttett. La den stå på et varmt, men ikke varmt sted i 30 til 40 minutter.
- 33. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Fjern plastfolien fra deigen og kjevle den ut til en sirkel på 30 cm (12 tommer) for å få ut noe luft, og stikk hull over hele deigen med en gaffel. Fordel tomatpuré over deigen, og la det være en kant på 2,5 cm (1 tomme). Deretter legger du på mozzarella, prosciutto og halvparten av fikenene. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 15 til 20 minutter, eller til brødet er sprøtt og gyllent, og osten har smeltet. Strø basilikum over toppen og plasser resten av fikenene på pizzaen. Drypp over litt olje. Server midt på bordet slik at alle kan rive av sin bit av italiensk gull.