
Agurk- og marinert sjømatssalat
oppskrift på en frisk agurksalat med marinerte tang, perfekt som forrett eller lett tilbehør om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/8 kopp riseddik
- 1/2 teskje salt
- 3/8 kopp miso (soyabønnepasta)
- 1 kopp sesamolje
- 6 kopper revet dashi kombu (sjøgress)
- 2 engelske agurker, skrellet, frø fjernet og skåret i biter
- 2 spiseskjeer sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1Gjennom åpningen i blenderen som går, tilsett eddik, salt og miso én etter én, og la blenderen gå mens du heller i oljen i en tynn, langsom strøm. Vend dashi, kombu og resten av dressingen godt sammen slik at det dekker, og la det stå i 1 time.
- 2Vend agurk rett før servering, overfør til serveringsskåler og dryss over sesamfrø.