
Ris med kylling og salsa verde
Lær hvordan du lager den autentiske arroz con pollo med frisk salsa verde. En smakfull og enkel rett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling på 1,36 kg (3 pund), delt i 10 serveringsstykker
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 teskjeer malt spisskummen
- 1 ½ spiseskje tørket oregano
- 2 teskjeer søt paprika
- ½ teskje cayennepepper
- 2 tørkede chorizo-pølser (ca. 570 gram), skåret i 2,5 cm biter
- 1 spansk løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 2 laurbærblad
- 2 kopper langkornet hvit ris
- 1 (425 gram) boks hakkede tomater med væske
- 3 kopper lavsaltet kyllingkraft, varm
- 1 glass grønne oliven fylt med pimiento
- 1 jalapeño, renset og finhakket
- ¼ kopp ferske korianderblader
- ¼ kopp skåldede mandler, ristet
- ½ kopp olivenolje
- 1 lime, saften av
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Skyll kyllingstykkene og tørk dem godt. I en liten bolle, bland sammen 2 spiseskjeer olje, salt, pepper, spisskummen, oregano, paprika og cayennepepper. Gni inn hver kyllingbit med krydderpastaen, og la den stå i kjøleskapet i minst 20 minutter for å utvikle smak.
- 3I en tykk, ovnsfast gryte med lokk, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje. Stek chorizoen på middels varme til den er sprø og har avgitt fett. Ta chorizoen opp med en hullsleiv og la den renne av på kjøkkenpapir. Legg kyllingen i pannen, med skinnsiden ned, og brun den på alle sider, ca. 10 minutter. Ta ut kyllingen og sett den til side. Lag en sofrito ved å sautere løk, hvitløk, paprika og laurbærblad til grønnsakene er veldig myke og nesten oppløst. Rør inn risen slik at kornene blir godt dekket av sofritoen.
- 4Tilsett tomater og buljong, og krydre med salt og pepper. Returner chorizoen og kyllingen til pannen. Kok opp blandingen og la den småkoke i 5 minutter. Dekk til og sett gryten i ovnen. Stek i 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og risen er myk og har absorbert væsken. Strø over oliven før servering.
- 5For å lage Salsa Verde: I en morter og pestle eller i en food processor, mos sammen alle ingrediensene til en løs pasta. Pynt Arroz Con Pollo med Salsa Verde før servering.