Fiesta Rosa sjøbass

Fiesta Rosa sjøbass

oppskrift på fiesta rosa sea bass, en elegant og smakfull hovedrett med sjøbass, perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund hel chilensk havabass, renset og skåret i fileter
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 1 fersk sitron, delt i to
  • 3 sjalottløk, skivet
  • 1/2 kopp hakkede ferske korianderblader
  • 1/4 kopp hakkede ferske timianblader, plukket av ca. 3 store kvister
  • Piskede poteter som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
  2. 2Krydre fisken innvendig og utvendig med salt og pepper. Hell omtrent 1 spiseskje olje i en stor stekeplate, og sett til side resten av oljen. Legg fisken i stekeplaten, og hold den skivede siden av sitronhalvparten mot håndflaten, og press saften inn i fiskens innvendige hulrom. Fyll hulrommet med sjalottløk, koriander og timian. Skjær resten av sitronen i skiver og legg skivene på toppen (utvendig) av fisken, og drypp resten av oljen over utsiden av fisken.
  3. 3Stek til den indre temperaturen når 135 grader Fahrenheit, ca. 20 minutter. (Det vil fortsatt foregå noe etterkoking selv etter at fisken er tatt ut av ovnen.)
  4. 4La fisken hvile, og overfør den til et serveringsfat. Server familievennlig med potetmos.