
Fiesta Rosa sjøbass
oppskrift på fiesta rosa sea bass, en elegant og smakfull hovedrett med sjøbass, perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund hel chilensk havabass, renset og skåret i fileter
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 1 fersk sitron, delt i to
- 3 sjalottløk, skivet
- 1/2 kopp hakkede ferske korianderblader
- 1/4 kopp hakkede ferske timianblader, plukket av ca. 3 store kvister
- Piskede poteter som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 2Krydre fisken innvendig og utvendig med salt og pepper. Hell omtrent 1 spiseskje olje i en stor stekeplate, og sett til side resten av oljen. Legg fisken i stekeplaten, og hold den skivede siden av sitronhalvparten mot håndflaten, og press saften inn i fiskens innvendige hulrom. Fyll hulrommet med sjalottløk, koriander og timian. Skjær resten av sitronen i skiver og legg skivene på toppen (utvendig) av fisken, og drypp resten av oljen over utsiden av fisken.
- 3Stek til den indre temperaturen når 135 grader Fahrenheit, ca. 20 minutter. (Det vil fortsatt foregå noe etterkoking selv etter at fisken er tatt ut av ovnen.)
- 4La fisken hvile, og overfør den til et serveringsfat. Server familievennlig med potetmos.