
Svart og hvit bønnesuppe med tomatillosaus
oppskrift på svart og hvit bønnesuppe med frisk tomatillo salsa. perfekt for en smakfull forrett eller middag, enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg de svarte bønnene i en middels stor kjele med 4 kopper vann og kok opp. Legg de hvite bønnene i en annen middels stor kjele med de resterende 4 koppene vann og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og kok til begge bønnene er møre, ca. 1 time. Fjern fra varmen.
- 22. I en annen stor kjele, stek 2 skiver bacon på middels varme til de er sprø. Ta ut baconet og la fettet bli igjen i pannen. Tilsett 1/2 av den hakkede løken og alle gulrøttene, og kok på middels lav varme til løken er lett brunet, ca. 15 minutter. Deretter tilsetter du 1/2 av hvitløken og 1/2 teskje salt, og rører konstant til hvitløkduften frigjøres, ca. 12 minutter. Rør inn de svarte bønnene og væsken, sammen med tomaten, 1 laurbærblad og 1 chipotle-chili. Hell i 3 kopper grønnsaksbuljong. Skru opp varmen og kok opp. Skru ned til lav, og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til i ytterligere 30 minutter.
- 33. Gjenta hele prosessen med de hvite bønnene, brukende resten av baconet, løken, hvitløken, saltet, laurbærbladet, chipotle-chilien og buljongen.
- 44. Fjern laurbærbladene og overfør den svarte bønnestuen til en blender i porsjoner og kjør til den er glatt, ved å pulsere maskinen på og av til den begynner å bli flytende. (Pass på å la det være plass til luft å slippe ut). Hell over i en ren kjele. Rens blenderen og gjenta med den hvite bønnestuen.
- 55. Varm opp suppene forsiktig på lav varme, press saften av halve en lime i hver, og tilsett 1/4 kopp Madeira i hver kjele, og rør for å blande. Juster krydderet etter smak.
- 66. Bruk to øser, og forsiktig ø