Hello Fresh Mobile Banner
Svart og hvit bønnesuppe med tomatillosaus

Svart og hvit bønnesuppe med tomatillosaus

oppskrift på svart og hvit bønnesuppe med frisk tomatillo salsa. perfekt for en smakfull forrett eller middag, enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørkede svarte bønner, vasket og sortert
  • 1 kopp tørkede hvite bønner, vasket og sortert
  • 8 kopper vann
  • 4 skiver bacon, grovhakket
  • 2 store løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje grovt salt
  • 1 stor tomat, hakket
  • 2 laurbærblad
  • 2 hermetiske chipotle-chili, hele
  • 6 kopper grønnsaksbuljong
  • 1 lime, delt i to
  • 1/2 kopp Madeira-vin

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de svarte bønnene i en middels stor kjele med 4 kopper vann og kok opp. Legg de hvite bønnene i en annen middels stor kjele med de resterende 4 koppene vann og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og kok til begge bønnene er møre, ca. 1 time. Fjern fra varmen.
  2. 2I en annen stor kjele, stek 2 skiver bacon på middels varme til de er sprø. Ta ut baconet og la fettet bli igjen i pannen. Tilsett 1/2 av den hakkede løken og alle gulrøttene, og kok på middels lav varme til løken er lett brunet, ca. 15 minutter. Deretter tilsetter du 1/2 av hvitløken og 1/2 teskje salt, og rører konstant til hvitløkduften frigjøres, ca. 12 minutter. Rør inn de svarte bønnene og væsken, sammen med tomaten, 1 laurbærblad og 1 chipotle-chili. Hell i 3 kopper grønnsaksbuljong. Skru opp varmen og kok opp. Skru ned til lav, og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til i ytterligere 30 minutter.
  3. 3Gjenta hele prosessen med de hvite bønnene, brukende resten av baconet, løken, hvitløken, saltet, laurbærbladet, chipotle-chilien og buljongen.
  4. 4Fjern laurbærbladene og overfør den svarte bønnestuen til en blender i porsjoner og kjør til den er glatt, ved å pulsere maskinen på og av til den begynner å bli flytende. (Pass på å la det være plass til luft å slippe ut). Hell over i en ren kjele. Rens blenderen og gjenta med den hvite bønnestuen.
  5. 5Varm opp suppene forsiktig på lav varme, press saften av halve en lime i hver, og tilsett 1/4 kopp Madeira i hver kjele, og rør for å blande. Juster krydderet etter smak.
  6. 6Bruk to øser, og forsiktig ø