
Grillet antipasto med mezzo soprano-saus
oppskrift på grillede antipasto med en unik mezzo soprano saus. perfekt for forrett eller sommerfest. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 ansjostykker, avrent og finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje kapers, avrent og grovhakket
- 2/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- Havsalt
- 2 små søtpoteter, skrelt og hver delt i 4 lange skiver
- 4 mellomstore zucchini, hver delt i 4 lange skiver
- 2 små radicchio, delt i kvarter
- 1 mellomstor aubergine, delt i 4 lange skiver; deretter hver skive delt i to på tvers
- 3 små buntløk, trimmet
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 teskjeer kosher salt
- 1 pint små, modne cherrytomater, blandet i en bolle med litt olje
- 1 sitron, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Lag Soprano-sausen: Bland ansjos, hvitløk og kapers i en liten bolle eller en food processor. Rør sakte inn olivenoljen og smak til med salt, hvis ønskelig. Sett til side.
- 2Tenn opp en kullgrill eller forvarm gassgrillen.
- 3Lag grønnsakene: Lett dekk de kuttede grønnsakene med olje og strø over salt. Legg én og én grønnsaksskive og grønn løk på grillristen over direkte middels varme. (Gjør dette i porsjoner om nødvendig, slik at ikke grillen blir overfylt.) Kok i ca. 5 minutter. Vend grønnsakene og kok ytterligere 3 eller 4 minutter. Så snart grønnsakene er ferdige, fjern dem fra grillen og legg dem på et fat: squash, radicchio og grønn løk bør være ferdige først; auberginen vil ta litt lengre tid, og søtpotetene vil være de siste som er gjennomkokte. Mens grønnsakene er varme, pensle dem med Soprano-sausen. La dem avkjøle til romtemperatur og pensle på nytt om nødvendig.
- 4Når alle de andre grønnsakene er ferdige, plasser tomatene på grillristen for å markere og varme dem opp, ca. 2 minutter. Pensle med Soprano-sausen og legg dem på fatet sammen med de andre grønnsakene, hvis ønskelig. Pynt med sitronbåter og server ved romtemperatur.