
Hong Kong-stil nudler med kylling og grønnsaker
Lær hvordan du lager autentiske hong kong style noodles med kylling og grønnsaker. En smakfull og enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en resealbar plastpose tilsett 3 spiseskjeer soyasaus, ingefær, hvitløk, chili-hvitløkspasta, 2 spiseskjeer maisstivelse og bland godt. Deretter tilsett kylling og la det marinere i 1 time.
- 22. I en middels stor kjele kok opp vann og kok chow mein-nudler til de er al dente. Ta dem opp og legg dem i isvann for å stoppe kokeprosessen. Rist av vannet og vend dem inn i 2 spiseskjeer olje for å forhindre at de kleber seg sammen.
- 33. I en stor sautépanne eller wok, varm opp 2 spiseskjeer olje til nesten røykpunkt og tilsett kylling, og skill bitene fra hverandre ved innslipp. Stek til de er godt brune på alle sider. Ta opp og hold varm.
- 44. I samme wok, tilsett 2 spiseskjeer olje. Varm opp til nesten røykpunkt, og tilsett løk, paprika, gulrøtter og selleri. Sauter i 2 minutter, deretter tilsett sopp, erter og bønnespirer. Kok i 1 minutt, og tilsett deretter kylling, sauter i 1 minutt. Rør inn hoisin, 3 spiseskjeer soyasaus og sesamolje, vend godt og fjern fra varmen.
- 55. Varm opp en 30 cm non-stick sautépanne, tilsett 3 spiseskjeer olje og varm til nesten røykpunkt. Ha i de kalde chow mein-nudlene og stek på den ene siden til de er sprø og lett gyldne. Snu nudlene og tilsett ytterligere 2 spiseskjeer olje, og stek den andre siden. Når de er ferdige, ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir, mens de holdes varme.
- 66. Bland 2 spiseskjeer maisstivelse med kyllingkraft, og avfett den varme wokken med blandingen. La det koke inn og redusere til omtrent en tredjedel.
- 77. Legg nudlene på et serveringsfat med oppsats, topp med