Zabaglione

Zabaglione

Lær hvordan du lager den deilige italienske desserten zabaglione fra bunnen av. Perfekt som avslutning på middagen eller som en spesiell dessert. En enkel oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 store eggeplommer
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 1/2 kopp Marsala
  • 4. En klype kosher salt
  • 5. Friske bær, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en tomme vann i en 4-liters kjele på høy varme.
  2. 22. Tilsett eggeplommene og sukker i en stor glassbolle. Bruk en elektrisk håndmikser på høyeste hastighet og pisk eggene og sukkeret til blandingen er tykk, lys gul, og sukkeret er helt oppløst, ca. 4–5 minutter. Senk hastigheten på mikseren til lav og tilsett marsala og salt.
  3. 33. Senk varmen slik at det småkoker, og plasser bollen oppå kjelen med det kokende vannet, pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet. Pisk blandingen på middels hastighet til den er tykk, skummende, holder en "bånd" (ribbon), og temperaturen når 145–150 grader Fahrenheit, målt med et hurtigtermometer.
  4. 44. Skje den varme blandingen over i små porsjonsformer eller serveringsglass, og server umiddelbart eller la den avkjøle litt. Server gjerne med friske bær, hvis ønskelig.