
Vermont Cheddar- og ølsuppe
oppskriften på Vermont Cheddar and Ale Soup er perfekt for en varmende og smakfull forrett. Enkel å lage og full av rik smak, ideell for vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss smør
- 1 stor løk, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 2 selleristenger, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 2 ss timian
- 1 koket potet, skrelt og hakket
- 8 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp mel
- 340 g Otter Creek Copper Ale
- 4 kopper melk
- 3 ss Dijon-sennep
- 3 dråper Worcestershire-saus
- 2 dråper hot pepper-saus
- 1 ss kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 kopper pluss 1 kopp Grafton Vermont cheddarost
- Hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en gryte, og fres løk, gulrøtter, selleri og pepper over middels varme i 15 minutter, til de er myke. Tilsett timian, potet og kyllingkraft; la det småkoke til poteten er myk, omtrent 15 minutter. Mens dette småkoker, lag roux: smelt ½ kopp smør over middels-lav varme. Rør inn mel og la det surre i 5 minutter; ikke la det bli brunt. Når poteten er myk, visp inn rouxen i gryten; rør godt og la det tykne. Tilsett øl, og fortsett å røre. Hell i melk og rør for å blande; la det småkoke i noen minutter, av og til med omrøring. Rør inn sennep, sauser, salt og pepper; smak til og juster krydderet. Visp inn revet cheddarost, og smak igjen. La ikke suppen koke etter at osten er tilsatt. Hell opp i skåler, og topp hver skål med 2 spiseskjeer revet cheddar og litt frisk persille.