Svenske pannekaker

Svenske pannekaker

Lær hvordan du lager svenske pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller brunch, med en myk og luftig tekstur. En klassisk svensk favoritt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 store egg
  • 2. 2 kopper melk
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. 6 spiseskjeer smør, smeltet
  • 5. 1 spiseskje sukker
  • 6. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. Melis, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en food processor-blender, bland eggene med ½ kopp av melken. Kjør til det er helt glatt, 2 til 3 minutter. Stopp og tilsett melet på en gang. Kjør igjen til det er glatt og tykt, ytterligere 1 til 2 minutter. Tilsett resten av melken, smør, sukker, vanilje og salt.
  2. 22. Varm opp en svensk pannekakepanne over middels varme. Skje i omtrent 1 spiseskje røre i hver sirkel. Stek til kantene blir gyldne, 2 til 3 minutter. Snu med en gaffel og fortsett å steke i ytterligere 1 til 2 minutter. Server med syltetøy eller lønnesirup. Pynt med melis.