Hello Fresh Mobile Banner
Elg pølse

Elg pølse

Lær hvordan du lager smakfulle elk pølser med denne enkle oppskriften. Perfekt for en unik hovedrett eller forrett, tilgjengelig året rundt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 til 6 pund elgkjøtt, godt trimmet (eller annet viltkjøtt)
  • 2. 2 til 3 pund svinefett, godt trimmet (forholdet 2:1 kjøtt til fett)
  • 3. 1 ss tørket timian
  • 4. 1 ss tørket oregano
  • 5. 1 ss tørket salvie
  • 6. 2 ss salt
  • 7. 1 kopp finhakket løk
  • 8. 1/2 kopp finhakket hvitløk
  • 9. 1/2 kopp knuste rød chili-flak (valgfritt)
  • 10. 1 til 2 kopper ristet, skrelte og terningede grønne chili-pepper (valgfritt)
  • 11. Soltørkede tomater (valgfritt)
  • 12. Ekstra hvitløk (valgfritt)
  • 13. 3 til 4 meter pølseskinn
  • 14. 1/2 kopp lønnesirup (til frokostpølse – valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Mal kjøttet hver for seg, og bland det deretter sammen. Det er best å male kjøttet når det er veldig kaldt. Bland det malte kjøttet med alle krydderne. Form til små boller. Stek en liten bit og smak til. Du kan måtte justere kryddermengden. Deretter, plasser en lengde (10 til 15 fot) av pølseskinn på en pølsehorn, og tving blandingen inn i skinnet. Vrid pølsene i motsatte retninger for å lage pølser på 6 til 8 tommer. Hvis de er godt beskyttet, kan ferdige pølser fryses i en fryser uten frostfri funksjon i opptil ett år. Pølsene kan kokes direkte på grillen eller stekes i en panne. For best resultat, kok pølsene først og avslutt med å grille eller steke dem. Kan serveres med lønnesirup.