Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotetcupcake

Søtpotetcupcake

Lær hvordan du lager deilige søtpotetcupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks, egner seg for helårssmaking.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp grahamskjeks-smuler
  • 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 1 spiseskje granulert sukker
  • En klype kosher-salt
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje natron
  • 1/8 teskje kosher-salt
  • 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1 1/2 store egg
  • 240 gram søtpotetpuré
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 225 gram kremost, romtemperert
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1/4 teskje lønnesirup-ekstrakt
  • 3 kopper melis, siktet
  • En klype fin salt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en sprøytepose utstyrt med en tipp
  2. 2Til grahamkjeksbunnen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle en standard muffinsform eller cupcakeform med 12 cupcakeformer.
  3. 3I en liten blandebolle, kombiner grahamkjeks-smuler, smør, sukker og salt, og bland godt med en gaffel.
  4. 4Fordel omtrent 1 spiseskje av grahamkjeksblandingen i bunnen av hver cupcakeform og trykk ned for å dekke bunnen. Stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen, men la ovnen være på.
  5. 5Til kakerøren: I en kjele, smelt smøret over middels lav varme. La det koke, og sving kjelen av og til, til smøret blir gyllent og det dannes små brente biter i bunnen av kjelen. Skum av skummet på toppen og hell det i en bolle (inkludert de brune bitene) for å stoppe kokeprosessen. La det avkjøle til romtemperatur.
  6. 6I en middels stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver, kanel, natron og salt, og sett til side.
  7. 7I bolle til en standmikser med paddle-vedlegg, pisk sammen brunt sukker og det brunede smøret på middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, og skrap ned i bollen. Bland inn søtpotetpuré og vaniljeekstrakt, og pisk til akkurat blandet. Senk hastigheten på mikseren til lav og tilsett de tørre ingrediensene, og bland til akkurat innarbeidet.
  8. 8Fordel røren i cupcakeformene med grahamkjeksbunnen, og fyll dem trekvart fulle. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 20 minutter. Sett formen på en rist for å avkjøle.
  9. 9Til glasuren: I en stor blandebolle, pisk sammen kremost, smør, lønnesirup og lønnesirkeekstrakt til