
Søtpotetcupcake
Lær hvordan du lager deilige søtpotetcupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks, egner seg for helårssmaking.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1 kopp grahamskjeks-smuler
- 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 spiseskje granulert sukker
- En klype kosher-salt
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje natron
- 1/8 teskje kosher-salt
- 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
- 1 1/2 store egg
- 240 gram søtpotetpuré
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 225 gram kremost, romtemperert
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, romtemperert
- 1 1/2 spiseskjeer lønnesirup
- 1/4 teskje lønnesirup-ekstrakt
- 3 kopper melis, siktet
- En klype fin salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en sprøytepose utstyrt med en tipp
- 2Til grahamkjeksbunnen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle en standard muffinsform eller cupcakeform med 12 cupcakeformer.
- 3I en liten blandebolle, kombiner grahamkjeks-smuler, smør, sukker og salt, og bland godt med en gaffel.
- 4Fordel omtrent 1 spiseskje av grahamkjeksblandingen i bunnen av hver cupcakeform og trykk ned for å dekke bunnen. Stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen, men la ovnen være på.
- 5Til kakerøren: I en kjele, smelt smøret over middels lav varme. La det koke, og sving kjelen av og til, til smøret blir gyllent og det dannes små brente biter i bunnen av kjelen. Skum av skummet på toppen og hell det i en bolle (inkludert de brune bitene) for å stoppe kokeprosessen. La det avkjøle til romtemperatur.
- 6I en middels stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver, kanel, natron og salt, og sett til side.
- 7I bolle til en standmikser med paddle-vedlegg, pisk sammen brunt sukker og det brunede smøret på middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene, og skrap ned i bollen. Bland inn søtpotetpuré og vaniljeekstrakt, og pisk til akkurat blandet. Senk hastigheten på mikseren til lav og tilsett de tørre ingrediensene, og bland til akkurat innarbeidet.
- 8Fordel røren i cupcakeformene med grahamkjeksbunnen, og fyll dem trekvart fulle. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 20 minutter. Sett formen på en rist for å avkjøle.
- 9Til glasuren: I en stor blandebolle, pisk sammen kremost, smør, lønnesirup og lønnesirkeekstrakt til