
Glutenfrie dekorative shortbread-kaker med glasur
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie dekorert frostede shortbread-kjeks. Perfekt for festlige anledninger og glutenfri baking.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Pergamentpapir
- 22. For den glutenfrie melblandingen: I en stor bolle, visp sammen risemel, tapiocamel, potetstivelse, xanthan gum og salt.
- 33. For kokiene: I bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sammen smør, sukker, brunt sukker og vanilje på middels høy hastighet til det er lyst og glatt.
- 44. I mellomtiden, i en liten bolle, bland mandelmel og salt med 2 kopper av den glutenfrie melblandingen. Tilsett dette i smørblandingen og pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Del deigen i to og form hver del til flate skiver; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er litt fastere, minst 20 minutter.
- 55. Forvarm ovnen til 180°C (350°F) og dekk to bakeplater med pergamentpapir. Arbeid med én deigskive om gangen, på en overflate strødd med litt glutenfri melblanding, kjevle ut deigen til ca. 0,5 cm tykkelse. Bruk kokieutstikkere til å stikke ut kokier og legg dem på de forberedte bakeplatene; sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter. Stek til kantene er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist. Gjenta med den resterende deigen.
- 66. For glasuren: Sett en avkjølingsrist over en bakeplate dekket med pergamentpapir. I en liten bolle, visp sammen melis og krem til glatt konsistens. Dypp de avkjølte kokiene i glasuren, la overflødig renne av, og plasser dem på den forberedte avkjølingsristen. Pynt med strøssel.