Grillet basilikummarinert kylling

Grillet basilikummarinert kylling

oppskrift på grillet kylling marinert med basilikum for en smakfull og enkel middag. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje
  • 2. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 3. 1 spiseskje hakkede basilikumblader, pluss 4 kvister til pynt
  • 4. 1 spiseskje finhakket rødløk
  • 5. 2 teskjeer kosher salt
  • 6. 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 7. 1 fedd hvitløk, hakket
  • 8. 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvpar (ca. 900 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen olje, eddik, basilikum, løk, salt, pepperkorn og hvitløk i en bolle. Hell marinaden over kyllingen i en stor, lukket plastpose og rist for å blande. Sett posen i kjøleskapet i minst 3 timer og opptil 12 timer.
  2. 22. Når det er tid for å koke, bygg opp et kullgrill eller forvarm gassgrillen.
  3. 33. Ta kyllingen ut av marinaden. Grill kyllingen, snu den én gang, til den er gyllenbrun og akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Legg kyllingen på et fat og pynt med basilikumkvister.