
Asiatisk krydret Ahi-salat med kalksteinsalat og ristede sesamfrø-vinaigrette
Oppdag oppskriften på en smakfull asian spice ahi salat med sprø kalksteinsalat og en rik, ristede sesamfrø vinaigrette. Perfekt som en lett forrett eller lett hovedrett for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje malt koriander
- 1 teskje stjerneanis
- 1 (1 tomme lang) kanelstang
- 1/3 teskje nellik
- 85 gram sushi-kvalitet ahi-tunfisk, uten sener
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 hode økologisk isberg- eller Boston- eller Bibb-salat, vasket og tørket
- Skivet asuki-ingefær
- 1/3 kopp sjalottløk
- 1/2 teskje sesamfrø
- 1 spiseskje hvitvinseddik
- 1 spiseskje riseddik
- 3/4 spiseskje tørr sennep
- 1/2 teskje kosher-salt
- 3/4 teskje sukker
- 1/4 kopp rapsolje
- 1/4 teskje sesamolje
Fremgangsmåte
- 1Varm krydderiene sammen i en liten kjele til de begynner å dufte. Kvern dem i en krydderkvern til de er finmalte.
- 2Forvarm en støpejernspanne. Lett dekk hver side av tunfisksteinen med krydderblandingen. Stek hver side av tunfisken i 1 spiseskje rapsolje. La midten av tunfisken være veldig rå, og sett den til side.
- 3Legg limestone-salatblad i en blandingsbolle. Tilsett 3 til 4 spiseskjeer av den ristet sesamvinaigretten, vend forsiktig, og anrett på tallerken. Skjær ahi-tunfisken i bitestørrelse biter og legg dem oppå salaten. Pynt med skivet ingefær.
- 4Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.
- 5Legg sjalottløk i en kjele, dekk med vann, og la det småkoke. Kok i 10 minutter, til de er møre. Sil sjalottløken og ha den i en blender.
- 6Rist sesamfrø i en liten panne til de er lett gyldne.
- 7I en blandingsbolle, bland eddikene, sennepen, saltet og sukkeret. Rør forsiktig. Tilsett krydderblandingen i sjalottløken i blenderen og kjør til en jevn puré i ca. 2 minutter.
- 8Mens blenderen går, tilsett begge oljene sakte. Tilsett sesamfrøene og kjør i 1 minutt. Sil krydderblandingen og juster krydderet etter smak.