Szechuan-grønnsakswok

Szechuan-grønnsakswok

Lær å lage en smakfull szechuan grønnsakswok med friske grønnsaker og krydret saus. Perfekt for en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • 1 rød paprika, juliennet
  • 1 grønn paprika, juliennet
  • 1 gul paprika, juliennet
  • 1/2 kopp rød løk, juliennet
  • 1 kopp tykke skiver av gul squash (halvmåneskiver)
  • 1 kopp tykke skiver av zucchini (halvmåneskiver)
  • 1 baby-eggplante, skåret i biter
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 til 2 spiseskjeer skrelt og finhakket ingefær
  • 1/4 kopp sesamolje
  • 1/2 kopp teriyakisaus (gjennomsnitt 2 gram sukker per porsjon)
  • 1/2 kopp hermetiske straw-sopp
  • 3 kopper skivet bok choy
  • 2 kopper ferske bønnespirer
  • 1/3 kopp skivede bambusskudd
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/8 teskje cayennepepper, valgfritt
  • 1/2 kopp snøerter
  • 1/2 kopp kimchi, valgfritt, til garnityr (krydret kinesisk marinert kål)

Fremgangsmåte

  1. 1Begynn med å forberede og kutte alle grønnsakene, samt måle opp ingrediensene slik at alt er klart til bruk. Når du begynner å wokke, går det veldig fort.
  2. 2Varm opp rapsolje i en wok eller stor stekepanne over høy varme til nesten røyk. Mens du rører konstant, tilsett én og én av paprika og løk, etterfulgt av squash, zucchini, aubergine, hvitløk, ingefær, sesamolje og teriyakisaus. La det koke i omtrent 2 minutter, og tilsett deretter de resterende ingrediensene og krydderne, unntatt sukkererter. La det koke i ytterligere ca. 2 minutter. Rør inn sukkererter når det er ferdig, og ta av varmen. Server umiddelbart, gjerne pyntet med kimchi, hvis ønskelig.