
Søtpotetpudding
Lær hvordan du lager en deilig søtpotetpudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til alle anledninger, med få ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper kokt søtpotetmos, skrapet ut av skallet
- 2. 1/2 kopp lett eller mørk brunt sukker
- 3. 4 store egg
- 4. 1/3 kopp melk
- 5. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 6. 2 spiseskjeer ren vaniljeekstrakt
- 7. 1 spiseskje mais sirup, helst mørk
- 8. 1 spiseskje rom, lyst eller mørkt
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1/2 teskje malt kanel
- 11. 1/2 teskje malt ingefær
- 12. Pralinetopping, oppskrift følger
- 13. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 14. 1/4 kopp hakket kandisert ingefær
- 15. 1/4 kopp lett eller mørk brunt sukker, pakket
- 16. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 1 ½ liter.
- 22. Med en elektrisk mikser, pisk sammen alle pudding-ingredienser til en jevn og luftig blanding. Hell puddingen i den smurte formen. Sett formen i ovnen og stek i 25 minutter.
- 33. Strø pralineblandingen over puddingen og stek i ytterligere 20 til 25 minutter, til puddingen er stivnet og lett puffet. Toppet vil synke noe etter at den har avkjølt. Server varm eller romtemperert.
- 44. I en liten bolle, bland ingrediensene og sett til side for bruk som topping til søtpotetpuddingen.