Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotetpudding

Søtpotetpudding

Lær hvordan du lager en deilig søtpotetpudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til alle anledninger, med få ingredienser og rask tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 kopper kokt søtpotetmos, skrapet ut av skallet
  • 2. 1/2 kopp lett eller mørk brunt sukker
  • 3. 4 store egg
  • 4. 1/3 kopp melk
  • 5. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 6. 2 spiseskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 7. 1 spiseskje mais sirup, helst mørk
  • 8. 1 spiseskje rom, lyst eller mørkt
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1/2 teskje malt kanel
  • 11. 1/2 teskje malt ingefær
  • 12. Pralinetopping, oppskrift følger
  • 13. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
  • 14. 1/4 kopp hakket kandisert ingefær
  • 15. 1/4 kopp lett eller mørk brunt sukker, pakket
  • 16. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 1 ½ liter.
  2. 22. Med en elektrisk mikser, pisk sammen alle pudding-ingredienser til en jevn og luftig blanding. Hell puddingen i den smurte formen. Sett formen i ovnen og stek i 25 minutter.
  3. 33. Strø pralineblandingen over puddingen og stek i ytterligere 20 til 25 minutter, til puddingen er stivnet og lett puffet. Toppet vil synke noe etter at den har avkjølt. Server varm eller romtemperert.
  4. 44. I en liten bolle, bland ingrediensene og sett til side for bruk som topping til søtpotetpuddingen.