Friterte østerssandwich

Friterte østerssandwich

Lær hvordan du lager en smakfull chicken fried oyster sandwich. En perfekt rett for en rask lunsj eller middag, med sprø østers og saftig kylling i et mykt brød.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 2 skjeer heftig finhakket saltede sylteagurker
  • 1 godt pakket spiseskje finhakket kapers
  • Skall av 1 sitron pluss saften av 1/2 sitron
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 spiseskje sriracha-chilisaus (mer hvis du vil ha det sterkt!)
  • 12 store østers, renset (8 hvis de er store strandøsters)
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 2 kopper hvetemel til panering
  • 4 sesambrød med hamburgerbrød
  • En klype kosher-salt
  • 2 kopper finskåret (chiffonade) romainesalat

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en frityrgryte og et frityrtermometer
  2. 2Til tartar-sausen: Bland majones, sylteagurk, kapers, sitronskall og sitronsaft godt sammen. Sett i kjøleskapet til bruk. Sausen er best når den lages dagen før bruk.
  3. 3Til den stekte østerssandwichen: Bland kulturmelk og chilisaus godt. Dypp de rensede østersene i blandingen og sett dem i kjøleskapet, gjerne over natten.
  4. 4Forvarm vegetabilsk olje til 175°C (350°F). Hell melet ut på en tallerken. Ta forsiktig østersene én etter én ut av kulturmelken, pass på å ikke rive dem i stykker, og legg dem raskt i melet. Det overskytende kulturmelk vil bidra til de deilige sprø bitene, så ikke vær redd for å lage litt søl. Dekk østersene helt med melet, bruk rene hender, og trykk forsiktig for å sikre at de er godt dekket. Ta dem ut av melet, rist av overflødig, og legg dem i frityren. Stek til de er pent brune, akkurat over gyldent (tenk på din favoritt-kylling som er stekt).
  5. 5Mens østersene stekes, rista innsidene av bollene og sett til side. Overfør østersene til en tallerken med tørkepapir for å renne av, og krydre med salt.
  6. 6Smør tartar-saus på begge sider av bollene. Legg østersene på den nederste delen, og topp med den revne romaine-salaten. Legg på den øverste delen, rull opp ermene, åpne din favorittdrikk, og nyt!