Hello Fresh Mobile Banner
Friterte østerssandwich

Friterte østerssandwich

Lær hvordan du lager en smakfull chicken fried oyster sandwich. En perfekt rett for en rask lunsj eller middag, med sprø østers og saftig kylling i et mykt brød.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 2 skjeer heftig finhakket saltede sylteagurker
  • 1 godt pakket spiseskje finhakket kapers
  • Skall av 1 sitron pluss saften av 1/2 sitron
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 spiseskje sriracha-chilisaus (mer hvis du vil ha det sterkt!)
  • 12 store østers, renset (8 hvis de er store strandøsters)
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 2 kopper hvetemel til panering
  • 4 sesambrød med hamburgerbrød
  • En klype kosher-salt
  • 2 kopper finskåret (chiffonade) romainesalat

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en frityrgryte og et frityrtermometer
  2. 2Til tartar-sausen: Bland majones, sylteagurk, kapers, sitronskall og sitronsaft godt sammen. Sett i kjøleskapet til bruk. Sausen er best når den lages dagen før bruk.
  3. 3Til den stekte østerssandwichen: Bland kulturmelk og chilisaus godt. Dypp de rensede østersene i blandingen og sett dem i kjøleskapet, gjerne over natten.
  4. 4Forvarm vegetabilsk olje til 175°C (350°F). Hell melet ut på en tallerken. Ta forsiktig østersene én etter én ut av kulturmelken, pass på å ikke rive dem i stykker, og legg dem raskt i melet. Det overskytende kulturmelk vil bidra til de deilige sprø bitene, så ikke vær redd for å lage litt søl. Dekk østersene helt med melet, bruk rene hender, og trykk forsiktig for å sikre at de er godt dekket. Ta dem ut av melet, rist av overflødig, og legg dem i frityren. Stek til de er pent brune, akkurat over gyldent (tenk på din favoritt-kylling som er stekt).
  5. 5Mens østersene stekes, rista innsidene av bollene og sett til side. Overfør østersene til en tallerken med tørkepapir for å renne av, og krydre med salt.
  6. 6Smør tartar-saus på begge sider av bollene. Legg østersene på den nederste delen, og topp med den revne romaine-salaten. Legg på den øverste delen, rull opp ermene, åpne din favorittdrikk, og nyt!