Hello Fresh Mobile Banner
Olivebrød

Olivebrød

lær hvordan du lager deilig olivenbrød med en enkel oppskrift. perfekt som frokost, lunsj eller til servering med ost og pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ spiseskjeer tørrgjær
  • 2. 1 ½ kopper varmt vann
  • 3. ½ kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. ½ kopp pluss 2 spiseskjeer hvitvin
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, hakket
  • 6. 8 ¾ kopper pluss 1 spiseskje hvetemel
  • 7. 1 spiseskje salt
  • 8. 10 ½ unser svarte og grønne oliven, uten stein

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle løses gjæren opp i det varme vannet. Tilsett ½ kopp olivenolje, vin og timian i bollen, og rør deretter for å blande. Sikt melet og saltet sammen, og tilsett det i gjærblandingen, og rør for å blande. Elt deigen til den er glatt, og tilsett deretter olivenene og bland godt. Dekk bollen, og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, omtrent 1 time. Form deigen til ønsket form (f.eks. brød, rundstykke) og la den heve igjen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Pensle deigen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og stek i ca. 30 minutter, eller til en gyllen skorpe har dannet seg.
  4. 44. Skjær i ønsket størrelse og server varm.