Olivebrød

Olivebrød

lær hvordan du lager deilig olivenbrød med en enkel oppskrift. perfekt som frokost, lunsj eller til servering med ost og pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ spiseskjeer tørrgjær
  • 2. 1 ½ kopper varmt vann
  • 3. ½ kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. ½ kopp pluss 2 spiseskjeer hvitvin
  • 5. 2 spiseskjeer ferske timianblader, hakket
  • 6. 8 ¾ kopper pluss 1 spiseskje hvetemel
  • 7. 1 spiseskje salt
  • 8. 10 ½ unser svarte og grønne oliven, uten stein

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle løses gjæren opp i det varme vannet. Tilsett ½ kopp olivenolje, vin og timian i bollen, og rør deretter for å blande. Sikt melet og saltet sammen, og tilsett det i gjærblandingen, og rør for å blande. Elt deigen til den er glatt, og tilsett deretter olivenene og bland godt. Dekk bollen, og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, omtrent 1 time. Form deigen til ønsket form (f.eks. brød, rundstykke) og la den heve igjen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Pensle deigen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og stek i ca. 30 minutter, eller til en gyllen skorpe har dannet seg.
  4. 44. Skjær i ønsket størrelse og server varm.