Hello Fresh Mobile Banner
Ristet chili-lime kylling

Ristet chili-lime kylling

en enkel og smakfull oppskrift på ovnsbakt kylling med chili og lime, perfekt for en sommermiddag eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (2,3 kg) kylling
  • 5 mellomstore serrano-chili, uten frø og finhakket
  • 5 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
  • 5 teskjeer kosher-salt
  • 1 spiseskje ferskrevet limeskall
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og sett inn en rist midt i ovnen. Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Fjern hals og eventuelle innmat fra hulrommene og kast dette.
  2. 2For å spatchcocke, bruk en skarp fjærskjærer eller kjøkkensaks til å kutte langs ryggraden; fjern og kast den. Legg kyllingen med brystet opp og trykk ned for å flate den ut slik at den ligger helt flatt.
  3. 3Bland de resterende ingrediensene i en liten bolle og rør godt til det er jevnt blandet. Krydre og juster smaken etter ønske. Løsne skinnet fra brystet og lårene på kyllingen, og bruk rene hender til å spre halvparten av blandingen under skinnet. Gni resten av blandingen godt inn på utsiden av kyllingen. La den hvile mens ovnen varmes opp, minst 20 minutter.
  4. 4Legg kyllingen i en stekepanne eller ildfast form med rist og stek til en øyeblikks-termometer som settes inn i låret viser 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 50–60 minutter; la den hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp. Server med stekesjyen.