
Ristet chili-lime kylling
en enkel og smakfull oppskrift på ovnsbakt kylling med chili og lime, perfekt for en sommermiddag eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (2,3 kg) kylling
- 5 mellomstore serrano-chili, uten frø og finhakket
- 5 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- 5 teskjeer kosher-salt
- 1 spiseskje ferskrevet limeskall
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og sett inn en rist midt i ovnen. Tørk kyllingen godt med kjøkkenpapir. Fjern hals og eventuelle innmat fra hulrommene og kast dette.
- 2For å spatchcocke, bruk en skarp fjærskjærer eller kjøkkensaks til å kutte langs ryggraden; fjern og kast den. Legg kyllingen med brystet opp og trykk ned for å flate den ut slik at den ligger helt flatt.
- 3Bland de resterende ingrediensene i en liten bolle og rør godt til det er jevnt blandet. Krydre og juster smaken etter ønske. Løsne skinnet fra brystet og lårene på kyllingen, og bruk rene hender til å spre halvparten av blandingen under skinnet. Gni resten av blandingen godt inn på utsiden av kyllingen. La den hvile mens ovnen varmes opp, minst 20 minutter.
- 4Legg kyllingen i en stekepanne eller ildfast form med rist og stek til en øyeblikks-termometer som settes inn i låret viser 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit), ca. 50–60 minutter; la den hvile i minst 10 minutter før den skjæres opp. Server med stekesjyen.