
Ristet sitron- og chili-brokkoli
oppskrift på ovnsbakt brokkoli med sitron og chili, perfekt som sunn siderett eller vegetarrett. enkelt å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hode brokkoli, delt i små buketter (ca. 4 kopper)
- Olivenolje, til å dryppe over
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1 sitron, revet skall, delt i to
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Legg brokkolien på et stekebrett og drypp over olivenolje. Vend den med knuste rød pepperflak og sitronskall. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Stek til brokkolien begynner å bli brun og sprø i enkelte områder, ca. 10 til 12 minutter. Avslutt med å presse saften av en av sitronhalvdelene over brokkolien.