Ristet sitron- og chili-brokkoli

Ristet sitron- og chili-brokkoli

oppskrift på ovnsbakt brokkoli med sitron og chili, perfekt som sunn siderett eller vegetarrett. enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hode brokkoli, delt i små buketter (ca. 4 kopper)
  • 2. Olivenolje, til å dryppe over
  • 3. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 4. 1 sitron, revet skall, delt i to
  • 5. Koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Legg brokkolien på et stekebrett og drypp over olivenolje. Vend den med knuste rød pepperflak og sitronskall. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Stek til brokkolien begynner å bli brun og sprø i enkelte områder, ca. 10 til 12 minutter. Avslutt med å presse saften av en av sitronhalvdelene over brokkolien.