Hello Fresh Mobile Banner
Pepret svinekjøtt med karamelliserte pærer og rosmarinkartofler

Pepret svinekjøtt med karamelliserte pærer og rosmarinkartofler

Oppdag en smakfull oppskrift på pepperbakt svin med karamelliserte pærer og rosmariny-poteter. Perfekt for en smakfull middag med en touch av sødme og urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 1 vaniljestang, delt og skrapet
  • 3. 1 stang smør
  • 4. 2 pærer, skivet
  • 5. Pepret svinekjøtt, oppskrift følger
  • 6. Karamelliserte løk, oppskrift følger
  • 7. Rosmarinpoteter, oppskrift følger
  • 8. 2 kopper kyllingkraft
  • 9. 4 mellomstore svinekoteletter
  • 10. Sort pepper, grovmalt
  • 11. 225 gram kremost
  • 12. 225 gram Stiltonost
  • 13. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 14. 3 mellomstore rødløk, skivet
  • 15. Salt og pepper
  • 16. Olivenolje til steking
  • 17. 2 store hvite poteter
  • 18. Frisk rosmarin, flere kvister
  • 19. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sukker, vaniljestang og smør i en middels stor stekepanne over middels varme. Kok til smøret smelter og sukkeret blir gyllent. Tilsett pæreskivene i pannen og kok til de er møre. Ta pærene ut av pannen og sett til side. Sett sausen i pannen til side til bruk i svinekjøttetmarinaden.
  2. 22. Hell omtrent 2 kopper kyllingkraft i pannen med den reserverte pæresausen. Over middels varme, reduser væsken til halvparten. Ta pannen av varmen og la blandingen avkjøles. Mariner svinekotelettene i væsken i 1 time. Ta kotelettene ut av marinaden og krydre hver side med grovkvernet svart pepper.
  3. 33. I en separat middels stor stekepanne, stek svinekotelettene på én side i 5 minutter, snu dem og stek den andre siden i ca. 3 minutter eller til ønsket stekegrad er oppnådd.
  4. 44. Mens svinekotelettene koker, bland kremost og Stilton i en middels stor blandebolle. Pisk ostene sammen med en håndmixer til de er godt blandet. Når kotelettene er gjennomstekt, smør rikelig med ost på toppen av hver bit. Server med pærer, karamelliserte løk og rosmarinkartofler.
  5. 55. Varm opp olivenolje i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løkskivene i pannen og krydre etter smak med salt og pepper. Kok løken til den karamelliserer.
  6. 66. Sett til side.
  7. 77. I en middels stor stekepanne, varm opp olivenolje over middels varme. Rens potetene, og skjær dem i tynne skiver. Stek potetene i oljen sammen med rosmarin, salt og pepper. Kok potetene til de er brune på begge sider. Når de er ferdige, ta dem ut av pannen og la overflødig olje renne av. Sett til side.