
Bourbon brødpudding
Lær hvordan du lager en smakfull bourbon bread pudding. En enkel og varm dessert perfekt for kalde kvelder. Oppskrift og tips inne.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 kopp bourbon
- 2. 4 kopper melk
- 3. 1 1/4 kopper sukker
- 4. 5 store egg
- 5. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 18 kopper løst pakket terninger av gammelt brød, uten skorpe
- 7. 3/4 kopp gylne rosiner
- 8. 1 teskje kanel
- 9. 1/2 teskje muskatnøtt
- 10. Smør
- 11. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1/2 kopp melis
- 14. 1/2 kopp bourbon
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen bourbon, melk, sukker, egg og vanilje. Hell blandingen over brødterningene i en bolle og la det trekke i 30 minutter. (Hvis blandingen virker for tørr, tilsett litt mer melk.) Overfør den gjennombløtte brødblandingen til en smurt 20x20 cm ildfast form. Strø over rosiner, kanel og muskatnøtt, og stek i 1 time, eller til den er gyllen, puffet opp og har en sprø overflate. La puddingen avkjøle til romtemperatur.
- 22. For bourbon-sausen: Varm smør, vanilje og melis i en kjele over middels lav varme. Når smøret er smeltet og sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og tilsett bourbon. Server sausen varm over brødpuddingen.