Hello Fresh Mobile Banner
Bourbon brødpudding

Bourbon brødpudding

Lær hvordan du lager en smakfull bourbon bread pudding. En enkel og varm dessert perfekt for kalde kvelder. Oppskrift og tips inne.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2/3 kopp bourbon
  • 2. 4 kopper melk
  • 3. 1 1/4 kopper sukker
  • 4. 5 store egg
  • 5. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 18 kopper løst pakket terninger av gammelt brød, uten skorpe
  • 7. 3/4 kopp gylne rosiner
  • 8. 1 teskje kanel
  • 9. 1/2 teskje muskatnøtt
  • 10. Smør
  • 11. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 13. 1/2 kopp melis
  • 14. 1/2 kopp bourbon

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen bourbon, melk, sukker, egg og vanilje. Hell blandingen over brødterningene i en bolle og la det trekke i 30 minutter. (Hvis blandingen virker for tørr, tilsett litt mer melk.) Overfør den gjennombløtte brødblandingen til en smurt 20x20 cm ildfast form. Strø over rosiner, kanel og muskatnøtt, og stek i 1 time, eller til den er gyllen, puffet opp og har en sprø overflate. La puddingen avkjøle til romtemperatur.
  2. 22. For bourbon-sausen: Varm smør, vanilje og melis i en kjele over middels lav varme. Når smøret er smeltet og sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og tilsett bourbon. Server sausen varm over brødpuddingen.