Fransk smørkrem

Fransk smørkrem

lær hvordan du lager en silkemyk og smakfull fransk smørkrem. enkel oppskrift, tips og triks for å imponere på kakefesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 store egg + 6 eggeplommer
  • 2. 1 ½ kopper sukker
  • 3. En klype kosher salt
  • 4. 340 gram usaltet smør (24 spiseskjeer), romtemperert, kuttet i 1-tommers biter
  • 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Karamelltermometer
  2. 22. Plasser hele egg og eggeplommer i en bolle til en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg. Pisk på middels høy hastighet til eggene er lyse gule og tykke, omtrent 5 minutter. (Eggene vil holde en fordypning når du trykker med fingeren i noen sekunder.)
  3. 33. I mellomtiden heller du sukker og 1/3 kopp vann i en middels stor kjele satt over middels varme. Fest et karamelltermometer til sidene av kjelen og kok opp til myk kule-temperatur, uten å røre, 240 grader Fahrenheit.
  4. 44. Begynn å piske eggene igjen på middels høy hastighet og hell sakte den varme sirupen i en tynn stråle, med sikte på å treffe mellom sidene av bollen og vispene. Fortsett å piske til både bunnen av bollen og blandingen er avkjølt, 10 til 15 minutter. Blandingen skal være tykk, men vil ikke danne en spiss på dette tidspunktet. Rør inn saltet.
  5. 55. Mens du fortsatt pisker på middels høy hastighet, tilsett smøret litt etter litt. Når smøret er tilsatt, kan det virke som om kremen blir tynnere, men den vil tykne til faste topper når alt smøret er innarbeidet. Rør inn vaniljeekstraktet.
  6. 66. Bruk umiddelbart eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet over natten. Kremen kan trenge å piskes opp igjen for å bli jevn før bruk.