
Neelys Alfredo Pasta
oppskrift på neelys alfredo pasta - en kremet og smakfull rett som er rask å lage. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund linguine
- Kosher-salt
- 4 skiver bacon, tynne skiver
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/4 teskje rød pepperflak
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer finrevet fontinaost
- 1 sitron, revet skall
- 4 spiseskjeer basilikumblader, skåret i tynne strimler (chiffonade)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann over middels varme. Tilsett linguine og kok til al dente.
- 2Stek baconet i en stor kjele over middels varme til det er sprøtt. Ta baconet opp med en hullsleiv og legg det på et fat dekket med kjøkkenpapir.
- 3Tilsett løk og hvitløk i pannen og sautér til det er mykt, ca. 3 minutter. Rør inn rød pepperflak, smak til med salt og pepper, og sautér til det dufter godt.
- 4Tilsett fløten og la det småkoke til det tykner, ca. 4 minutter, pass på at det ikke brenner seg. Rør inn osten og sitronzesten.
- 5Sil av linguinen og tilsett den i kjelen med sausen. Vend forsiktig pastaen i sausen.
- 6Legg baconet i, og smak til med salt og pepper.
- 7Overfør til et stort serveringsfat og pynt med basilikum.
- 8Server umiddelbart mens det er varmt.