Hello Fresh Mobile Banner
Pancetta- og baconpasta

Pancetta- og baconpasta

Lær hvordan du lager en deilig pancetta bacon pasta med enkle ingredienser. Perfekt for en rask middag som alle vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje klarnet smør
  • 1 pund 4 unser pancetta, i terninger, oppskrift følger
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 5 unser kremfløte
  • Kokt pasta, til servering
  • 1/4 kopp finrevet Parmesan, pluss mer til servering
  • 1/4 teskje malt hvit pepper
  • 1/4 teskje salt
  • 5 pund fersk svinebryst
  • 2 teskjeer rosa salt
  • 2 unser kosher-salt
  • 2 1/2 spiseskjeer brunt sukker
  • 4 spiseskjeer malt svart pepper
  • 1 spiseskje malt hvit pepper, pluss mer til støving
  • 2 spiseskjeer einerbær, knust
  • 5 laurbærblader, i små biter
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1 spiseskje tørket timian
  • 2 spiseskjeer most hvitløk
  • 5 kvister fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp smøret i en stor stekepanne. Tilsett pancetta og stek til den er lett brun.
  3. 3Tilsett hvitløk, stek kort, og hell deretter på vinen. La vinen koke inn til den er redusert til halvparten, og tilsett deretter fløten. La denne koke inn til den er redusert med en tredjedel, og ha deretter i den kokte pastaen. Varm opp pastaen, og tilsett parmesan, hvit pepper, salt, og vend godt.
  4. 4Hell opp i skåler og dryss over mer parmesanost (så mye du ønsker).
  5. 5Spør kjøttmannen din om et 2,3 kilo stort, fint kvadratisk stykke svinebryst (uten skinn) som får plass i en 2-gallon zip-lock pose.
  6. 6Tørk svinebrystet med papirhåndklær.
  7. 7Bland sammen alle krydderne.
  8. 8Bruk plasthansker og gni inn krydderblandingen i begge sider av kjøttet.
  9. 9Legg kjøttet i en 2-gallon zip-lock pose, sett den på et stekebrett, og oppbevar i kjøleskapet.
  10. 10Hver dag i en uke, snu posen og masser kjøttet (gjennom posen) for å sikre at krydderet trekker inn.
  11. 11Kjøttet vil få en litt mørkere farge enn før, noe som er et tegn på at curingprosessen fungerer.
  12. 12Det vil også trekke ut noe fuktighet fra kjøttet.
  13. 13Når kjøttet er mørkere og fastere, tar du det ut av posen og skyller det under rennende vann for å fjerne eventuelt krydderrester.
  14. 14Tørk det godt, og dryss lett over hvit pepper.
  15. 15Rull kjøttet veldig stramt til en logg, og pakk det inn i osteklede.
  16. 16Bind endene godt, og heng det i en kjøleskapstemperatur på mellom 1,5 og 3 grader Celsius i minst 2 uker.
  17. 17På dette tidspunktet skal baconet være fullstendig cured og ha en god fasthet når du klemmer på det.