Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker. En sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning. Perfekt for en enkel middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 små squash, delt på langs
  • 2. 340 gram hvite sjampinjonger, vasket og trimmet
  • 3. 2 buntar vårløk, fjernet røtter og tørre toppar
  • 4. 4 gulrøtter, skåret diagonalt i 2 cm tykke skiver
  • 5. 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 2 teskjeer salt
  • 7. 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 475 grader. Fordel grønnsakene på ett stort eller to mindre stekebrett. Drypp omtrent 1 teskje olje over hver grønnsak og vend godt slik at de blir dekket. Strø over salt og pepper, og vend igjen. Sett stekebrettet(e) i ovnen og stek i 25 til 35 minutter, til grønnsakene er møre og lett brunet.
  2. 22. Når du koker kylling og grønnsaker sammen, tilsett grønnsakene i ovnen når kyllingen er halvveis ferdig, ca. 30 minutter.