Hello Fresh Mobile Banner
Brioche-doughnut

Brioche-doughnut

Lær hvordan du lager deilige brioche doughnuts med denne enkle oppskriften. Perfekt til helgens bakst eller når du vil unne deg noe ekstra godt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/3 kopp melk, varm
  • 1 1/2 teskje fersk gjær*
  • 5 egg
  • 3 1/2 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 teskje salt
  • 170 gram smør, myknet
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • 4 eggehviter**
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 kopper melis
  • Fargesterke matfarger i ulike farger

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: smultringutstikker
  2. 2For å lage brioche-kringlene: Hell den varme melken i en blandebolle (en elektrisk mikser fungerer best for denne oppskriften—så hvis du har en, legg melken i miksebollen). Strø gjæren over den varme melken og la den løse seg opp. Visp ett egg og én kopp av melet inn i gjærblandingen. Når deigen er glatt, strø over ytterligere én kopp mel. La deigen heve på et lunt sted til toppen av melet begynner å sprekke, ca. 30 minutter.
  3. 3Lett pisk de resterende fire eggene. Deretter, bruk deigkroken på en elektrisk mikser satt på middels hastighet, eller en tresleiv, og arbeid inn eggene i deigen. Når deigen er glatt, tilsett sukker, salt og de resterende 1 1/2 koppene med mel, alt på en gang. Hvis du bruker mikser, start på lav hastighet og øk gradvis til medium, og elt i 15–20 minutter. Hvis du ikke har mikser, hell deigen ut på et rent, melet arbeidsbord og elt til den er glatt, elastisk og ikke lenger klissete. (Ikke bli bekymret hvis deigen virker for våt. Den vil bli fastere og få en fin, myk og elastisk konsistens.) Når deigen er godt blandet, tilsett smøret og elt i ytterligere 10–15 minutter.
  4. 4Dekk deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer. Strekk deigen forsiktig for å slippe ut noe av gassen og for å fordele gjæren jevnt. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.
  5. 5Ta deigen ut på et melet arbeidsbord. Strekk den forsiktig ut til en rektangulær form, og kjevle den ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk en smultringutstikker til å kutte ut kringler. Legg kringledeigen på