
Kamskjellgrateng med vårløk
oppskrift på scallop gratin med scallions, perfekt som forrett. enkel å lage og full av smak. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss usaltet smør, romtemperert
- 3/4 kopp grovt brødsmuler, helst panko, ristet
- 3/4 kopp revet Gruyère
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
- 1 ss ferske timianblader, hakket
- 1/4 ts kosher salt
- 1 ts svart pepper
- Sjøpærer:
- 2 ss rapsolje
- 16 mellomstore, tørre dypvannssjøpærer, hver delt i to på langs
- Kosher salt og svart pepper
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 pund små hvite sopp, tynne skiver
- 1/4 kopp tørr vermut, helst Noilly Prat
- 1 kopp kremfløte
- Saften av 1/2 sitron, pluss 1 ekstra sitron til eventuell pynt
- 3 vårløk (bare den hvite delen), tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen.
- 2Lag brødkrumme-toppingen: I en bolle, bland smør og brødkrummer. Bruk en slikkepott for å blande dem til en jevn pasta. Rør inn Gruyère- og Parmesan-ostene. Bland inn timian, salt og pepper.
- 3Kok scallopene: Varm opp en stor stekepanne på høy varme og tilsett rapsolje. Krydre scallopene med salt og pepper. Når oljen begynner å ryke lett, legg dem i pannen. Kok i 30 til 45 sekunder til kantene blir brune, og fjern dem raskt med tang til en tallerken.
- 4Kok soppen: Tilsett sjalottløk og hvitløk i pannen, og krydre med salt og pepper. Stek på middels varme til de er gjennomsiktige, 2 til 3 minutter. Tilsett sopp og stek til de mykner og får en lett brunfarge, 2 til 3 minutter. Hell i vermut og la det småkoke til nesten all væsken har fordampet, 2 til 3 minutter. Tilsett fløte, og rør forsiktig. La det småkoke til blandingen tykner, 5 til 7 minutter. Ikke la det koke kraftig, ellers kan blandingen skille seg. Smak til med krydder. Rør inn scallopene, sitronsaft og vårløk. Ta pannen av varmen.
- 5Grill scallopene: Overfør sausen og scallopene til en ildfast, bred form (eller i rene scallopskjell, hvis ønskelig). Strø brødkrummene over og grill til de er gyldne, 1 til 2 minutter. Tiden kan variere litt avhengig av hvor raskt toppen blir brun. Følg nøye med! Server umiddelbart.