
Halibut ceviche med rødløk, appelsin og koriander
Lær hvordan du lager en deilig halibut seviche med rødløk, appelsin og koriander. En forfriskende forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp limejuice (6 til 8 lime)
- 1/2 liten løk, finhakket
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 2 store tomater, skrellet og terningkuttet
- 1 stor jalapeñochili, ristet, skrelt, frøet ut og finhakket
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje fersk timian eller 1/2 teskje tørket
- 1 teskje kapers, skylt
- 1/2 kopp grovhakket koriander
- 900 gram halibutsteaks, skinnet, benfritt og i 2,5 cm terninger
- Salt og pepper
- Boston-salatblader (ca. 1/2 liten hodesalat)
- 1 liten rød løk, tynnsnittet
- 1 appelsin, skrelt og tynnsnittet
Fremgangsmåte
- 1I en stor, ikke-reagerende bolle blandes de første 10 ingrediensene, og krydre med salt og pepper etter smak. Dekk bollen med plastfolie og mariner i minst 8 timer eller over natten, og rør om en eller to ganger underveis.
- 2For å servere, legg salatblader i bunnen av 6 eller 8 tallerkener. Fordel løk og appelsinskiver, litt overlappende, på hver tallerken. Bruk en hullsleiv til å legge fisken i midten av tallerkenen, og øs litt av væsken over hver porsjon.