
Tabbouleh
Lær hvordan du lager en autentisk tabbouleh med friske urter, sitron og bulgur. Perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp bulgurhvete
- 1 ½ kopper kokende vann
- 2 mellomstore tomater, frøet og i terninger (ca. 2 kopper)
- 1 stor agurk, skrelt, frøet ut og i terninger (ca. 2 kopper)
- ½ kopp hakket rødløk
- 2 kopper finhakket fersk persille
- ⅓ kopp finhakket fersk mynte
- 3 spiseskjeer olivenolje
- ¼ kopp sitronjuice
- 1 teskje revet sitronskall
- 1 teskje malt spisskummen
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 grillet kyllingbryst som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften.
- 2Legg bulguren i en stor, varmebestandig bolle. Hell kokende vann over, rør om og dekk tett med plastfolie. La det stå i omtrent 15 minutter, til vannet er absorbert og bulguren er mør. Sil av eventuelt overflødig vann. Rør inn tomater, agurk, løk, persille og mynte.
- 3I en liten bolle, visp sammen olje, sitronsaft, sitrusskall, spisskummen, salt og pepper. Hell dressingen over bulguren og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst én time. Server kald.
- 4Næringsinnhold per porsjon (av tabbouleh)
- 5Kalorier 175
- 6Totalt fett 8 gram
- 7Mettet fett 1 gram
- 8Protein 4 gram
- 9Karbohydrater 25 gram
- 10Kostfiber 6 gram
- 11**Næringsinnhold per porsjon (grillet kyllingbryst i 1/4 ts olivenolje)**
- 12Kalorier 140
- 13Totalt fett 5 gram
- 14Mettet fett 1 gram
- 15Protein 24 gram
- 16Karbohydrater 0 gram
- 17Kostfiber 0 gram