Potet-, spinat- og tomatsuppe

Potet-, spinat- og tomatsuppe

Lær hvordan du lager en deilig potet-, spinat- og tomatsuppe. En sunn og smakfull rett som passer til alle årstider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4. 2 liter kyllingkraft
  • 5. 1,4 kilo allsidige poteter, skrellet og tynnsnittet
  • 6. 450 gram fersk, triple-vasket spinat, stilker plukket av og grovhakket
  • 7. 1/4 teskje muskatnøtt, revet eller malt
  • 8. Salt og pepper
  • 9. 1 (800 gram) boks med grovkuttet eller hakkede tomater i puré
  • 10. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano eller Romano

Fremgangsmåte

  1. 1I en dyp gryte, surre hvitløk og løk i olje i 2 eller 3 minutter. Tilsett buljong og kok opp væsken. Når du skjærer poteter, legger du dem forsiktig i buljongen. Kok potetene i 20 minutter, av og til omrøring. Potetene vil begynne å gå i oppløsning og tykne suppen etter hvert som den koker. Rør inn spinat i porsjoner etter hvert som den faller sammen og blander seg inn i suppen. Krydre suppen med muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Rør inn tomater og varm opp i 1 eller 2 minutter. Ta gryten av varmen og sett den på en trivet. Rør inn revet ost i suppen og server.