
Ildfulle sommerfugler
oppskrift på fiery farfalle, en krydret og smakfull pastarett som passer perfekt til en rask middag eller helgekos. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund farfalle (sløyfeformet pasta)
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 løk, skivet i tynne skiver
- 2 stk. grønne, røde og gule paprika, tynne skiver
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje finhakket fersk oregano, eller 1 teskje tørket oregano, smuldret
- 1/2 teskje sitronpepper
- 1 laurbærblad
- 1/4 teskje rød pepperflak, eller etter smak
- Salt, etter smak
- 1 kyllingbuljongterning, smuldret
- Nykvernet parmesanost
- Italiensk brød
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele eller form med vann og kok opp over middels høy varme. Tilsett salt og farfalle, og kok pastaen i henhold til pakkens anvisninger.
- 2I mellomtiden, i en stor non-stick stekepanne satt over middels høy varme, varm opp oljen til den er varm. Tilsett løk og kok, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, oregano, sitronpepper, laurbærblad, tørkede rød pepperflak og salt, og kok blandingen under omrøring i ytterligere 5 minutter. Tilsett 1 1/2 til 2 kopper varmt vann fra pastavannet og buljongterningen i løk- og paprika-blandingen, og la sausen småkoke, rør av og til, i 8 til 10 minutter, eller til sausen er smakfull. Kast laurbærbladet.
- 3Sil av pastaen og overfør den til en stor bolle. Tilsett sausen og vend godt sammen. Server med nyrevet Parmesan og crusty italiensk brød.