
Prosecco og fruktgelé
oppskrift på frisk prosecco og fruktgelé, perfekt for sommerfester og lett dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 170 g) bringebærsmakende gelatinpulver (6 unser)
- 1 kopp kokende vann
- 2 kopper Prosecco eller annet musserende vin, avkjølt
- 1 ½ kopper frosne bringebær, ikke tint
- 1/3 kopp mascarponeost, romtemperert
- ½ kopp valnøtter, ristet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Visp gelatin og kokende vann i en middels stor bolle til gelatinet er oppløst, ca. 2 minutter. Sett i kjøleskapet til det blir lunkent, ca. 25 minutter. Rør inn Proseccoen. Dekk til og sett i kjøleskapet til gelatinet tykner, men ikke stivner, og rør av og til, ca. 1 time. Rør inn bringebærene (bobler vil dannes i gelatinblandingen). Fordel geléen i 6 champagneglass eller individuelle dessertskåler. Dekk til og sett i kjøleskapet til geléen er stivnet, minst 2 timer og opptil 2 dager.
- 3Legg en klatt mascarpørekrem på hver porsjon, dryss over valnøttene, og server.