
Spinat- og olivenoljekake
Lær hvordan du lager deilige og næringsrike spinat-olivenolje cupcakes. Perfekt som sunn snacks eller dessert for helårskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper fersk økologisk spinat
- 2. 2 kopper kakehvetemel
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 3 økologiske egg
- 7. 3/4 kopp olivenolje
- 8. 2 teskjeer økologisk sitronsaft
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 8 mellomstore økologiske plommetomater
- 11. 3/4 kopp hvitt sukker
- 12. En klype salt
- 13. 2 økologiske hele nellikspiker
- 14. 1 økologisk kanelstang
- 15. 1 pund 2 unser økologisk kremost
- 16. 13 1/2 unser hvit sjokolade, smeltet
- 17. 9 unser økologisk usaltet smør, mykt
- 18. 1 1/4 unser økologisk sitronsaft
- 19. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. For cupcakesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Forbered to muffinsformer med papirformer.
- 22. Mos spinaten til det måler én kopp. Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland sukker og egg til en kremet konsistens i en kjøkkenmaskin med flatpisker, tilsett deretter olje, sitronsaft, vanilje og spinatpuré og bland godt. Tilsett gradvis de tørre ingrediensene og bland i ytterligere 30 sekunder.
- 33. Stek i 14 minutter, og la deretter avkjøle helt.
- 44. For tomatmarmeladen: Kok opp en kjele med vann. Tilsett tomatene og kok til skinnet begynner å løsne, ca. 2 minutter, før de dyppes i en kald vannbad. Skrell, fjern frø og hakk tomatene. Overfør til en kjele med sukker, salt, nellik og kanel, og kok til de er møre og sirupsaktige. La avkjøle.
- 55. For smørkremen: Pisk kremosten myk i en kjøkkenmaskin med flatpisker til den er myk. Tilsett hvit sjokolade og bland godt, deretter bland inn smør, sitronsaft og salt.
- 66. Til montering: Bruk en melonskje til å fjerne midten av hver cupcake og fyll med tomatmarmelade. Pynt med smørkrem på toppen og garnér med mer tomatmarmelade.




