Spinat- og olivenoljekake

Spinat- og olivenoljekake

Lær hvordan du lager deilige og næringsrike spinat-olivenolje cupcakes. Perfekt som sunn snacks eller dessert for helårskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper fersk økologisk spinat
  • 2. 2 kopper kakehvetemel
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 3 økologiske egg
  • 7. 3/4 kopp olivenolje
  • 8. 2 teskjeer økologisk sitronsaft
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 8 mellomstore økologiske plommetomater
  • 11. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 12. En klype salt
  • 13. 2 økologiske hele nellikspiker
  • 14. 1 økologisk kanelstang
  • 15. 1 pund 2 unser økologisk kremost
  • 16. 13 1/2 unser hvit sjokolade, smeltet
  • 17. 9 unser økologisk usaltet smør, mykt
  • 18. 1 1/4 unser økologisk sitronsaft
  • 19. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. For cupcakesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Forbered to muffinsformer med papirformer.
  2. 22. Mos spinaten til det måler én kopp. Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland sukker og egg til en kremet konsistens i en kjøkkenmaskin med flatpisker, tilsett deretter olje, sitronsaft, vanilje og spinatpuré og bland godt. Tilsett gradvis de tørre ingrediensene og bland i ytterligere 30 sekunder.
  3. 33. Stek i 14 minutter, og la deretter avkjøle helt.
  4. 44. For tomatmarmeladen: Kok opp en kjele med vann. Tilsett tomatene og kok til skinnet begynner å løsne, ca. 2 minutter, før de dyppes i en kald vannbad. Skrell, fjern frø og hakk tomatene. Overfør til en kjele med sukker, salt, nellik og kanel, og kok til de er møre og sirupsaktige. La avkjøle.
  5. 55. For smørkremen: Pisk kremosten myk i en kjøkkenmaskin med flatpisker til den er myk. Tilsett hvit sjokolade og bland godt, deretter bland inn smør, sitronsaft og salt.
  6. 66. Til montering: Bruk en melonskje til å fjerne midten av hver cupcake og fyll med tomatmarmelade. Pynt med smørkrem på toppen og garnér med mer tomatmarmelade.