Appelsin- og sjokoladekjeks

Appelsin- og sjokoladekjeks

lag deilige orange-chocolate cookies med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller dessert, klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp smør, myknet
  • 1 kopp granulert sukker
  • 1 eggeplomme
  • 2 teskjeer finrevet appelsinskall
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/4 kopp appelsinmarmelade
  • 170 gram bittersøt sjokolade
  • 1 spiseskje fettstof

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor blandebolle, pisk smør med en elektrisk mikser på middels til høy hastighet i 30 sekunder. Tilsett sukker. Pisk til det er godt blandet, og skrap av sidene av bollen av og til. Rør inn eggeplomme og appelsinskall. Pisk inn så mye mel du kan med mikseren. Rør inn resten av melet hvis det er igjen.
  2. 2På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 1/2 tomme. Bruk en rund kakeutstikker på 1 1/2 tomme for å stikke ut runde kaker. Trykk tommelen inn i midten og fyll med 1/4 teskje appelsinmarmelade.
  3. 3Stek på bakepapirkledde stekeplater i en ovn på 190°C (375°F) i ca. 12 minutter, eller til kantene er lett brune. Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøle. I en liten kjele, smelt sjokolade og fettstoff over lav varme. Dypp halve kaken i sjokoladeblandingen. Plasser kakene på en rist for å sette seg.