Hotte myke pretzels

Hotte myke pretzels

Lær hvordan du lager deilige, myke og varme soft pretzels hjemme. En enkel oppskrift som gir perfekte pretzels hver gang. Passer til alle anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 teskjeer mørkebrunt sukker
  • 1 ½ kopper varmt vann (ca. 40-43°C)
  • 1 spiseskje salt
  • 4 kopper hvetemel
  • Maisenna og ekstra mel til å støve av arbeidsflaten
  • Grovt kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle blander du gjær, 1 1/2 teskjeer brunt sukker og vann, og lar det stå i 5 minutter til det skummer og bobler. Tilsett resten av sukkeret og saltet, og rør godt. Tilsett melet, én kopp av gangen, og bland for hånd til det er godt innarbeidet. Elt deigen til den er glatt, ca. 7 minutter, og har en glans. Overfør deigen til en bolle og la den heve, dekket, på et lunt sted i 40 minutter.
  2. 2Strø arbeidsflaten med mel og maisenna. Del deigen i omtrent 12 deler og kjevle ut til ønsket lengde og tykkelse. (Merk: tynnere deig gir sprøere pretzels). Form deigen til pretzel-lignende former og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett som er lett strødd med maisenna. La pretzelsene heve i 30 minutter, uten dekke.
  3. 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med vann.
  4. 4Overfør forsiktig de hevede pretzelsene til det kokende vannet med en hullsleiv, og kok dem på den ene siden i 2 minutter. Snu dem og kok den andre siden i 1 1/2 minutt. Overfør de kokte pretzelsene til en rist for å renne av i 1 minutt. Legg pretzelsene på et bakepapirkledd stekebrett, lett strødd med maisenna, og dryss over kosher-salt. Stek i 20 minutter til de er gyldne og sprø.