Rull og skjær-kjeks
Lær hvordan du lager deilige roll and cut cookies med enkel oppskrift. Perfekt for kos og baking med barna. Enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper saltet smør
- 2 kopper granulert sukker
- 2 store egg
- 4 spiseskjeer kremfløte (eller helmelk)
- 4 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 2 teskjeer mandelessens
- 6 kopper usiktet hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
Fremgangsmåte
- 1Bland smør og sukker. Ikke bruk denne blandingen til å lage en "lett krem". Tenk "innarbeide" – ikke "krem". Sørg bare for at blandingen er jevn – ingen smørklumper.
- 2I en liten bolle blander du egg, melk/krem og ekstrakter. Tilsett denne blandingen i smør- og sukkerblandingen alt på en gang. Bland bare til egget er brutt opp. Blandingen vil "skille seg", men det er ikke noe problem.
- 3I en annen liten bolle blander du mel og bakepulver. Tilsett disse tørre ingrediensene i de flytende ingrediensene i blandebollen. Rør til du får en deig.
- 4Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med bakepapir. Det er så enkelt! Det fine med denne deigen er at den ikke trenger å hvile før bruk. Strø litt mel på en arbeidsflate. Elt deigen et par ganger for å jevne den ut, og bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. Kutt ut ønskede former. Restene av deigen kan brukes flere ganger. Stek i 8 til 10 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøl på en rist.
- 5Merk: Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. Kokkene hos FN har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.