Hvit pizza

Hvit pizza

Lær hvordan du lager en deilig pizza bianca med sprø bunn og fyll av olivenolje, rosmarin og salt. Perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Én 12-unse ball med pizzadeig
  • 2. 1/2 kopp hvetemel
  • 3. 1/4 kopp extra virgin olivenolje
  • 4. 1/2 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano
  • 5. 1 teskje sitronskall (fra én sitron)
  • 6. 1/2 teskje ferske timianblader
  • 7. 16 tynne skiver mortadella

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Del deigen i 4 like store deler.
  3. 3Strø mel på et skjærebrett og kjevle ut hver deigball til en runding på omtrent 15 centimeter.
  4. 4Varm opp oljen i en middels stor stekepanne på middels varme, ca. 3 minutter for å få den varm.
  5. 5Legg en av deigrundene i den varme pannen. Når deigen begynner å boble på toppen og bunnen er gyllenbrun, snu den for å steke den andre siden, ca. 2 minutter per side.
  6. 6Fjern skorpen fra pannen og legg den på en tallerken.
  7. 7Strø 2 spiseskjeer Parmigiano-Reggiano jevnt over hele overflaten.
  8. 8Dryss over litt sitronskall og noen timianblader.
  9. 9Legg 4 skiver mortadella over pizzaen.
  10. 10Gjenta med resten av deigen, og server deretter.