Rask BBQ-saus

Rask BBQ-saus

en enkel oppskrift på rask bbq-saus – perfekt for grilling og sommerfester. lag din egen smakfulle bbq-saus på få minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 12 fedd hvitløk (ca. 1 hel), skrelt og finhakket
  • 4. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 5. 1/4 teskje rød pepperflak
  • 6. 2 skinkebein
  • 7. 2 bokser (ca. 800 g) knuste tomater
  • 8. 1 3/4 kopper rødvinseddik
  • 9. 1 1/2 kopper lett brunt sukker, godt pakket
  • 10. 2 1/2 teskjeer kosher-salt
  • 11. 1/2 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løken og kok, under omrøring, til den er myk, ca. 8 minutter. Rør inn hvitløken, tomatpuréen og knust pepper, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
  2. 22. Tilsett skinkehalene, tomatene, eddiken, sukkeret, saltet og pepperet. Kok opp. Skru ned varmen, og la det småkoke uten lokk, av og til omrøring, til sausen er dyp rød og har tyknet, ca. 20–25 minutter. Juster krydderet med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager, eller fryses i opptil 1 måned.
  3. 33. Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., All Rights Reserved.