
Fajitas med kalkun og kremet avokadosaus
Lær hvordan du lager smakfulle kalkun fajitas med kremet avokadosaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ripe Hass-avocado, halvert, uten stein og med kjøttet hakket
- 1/4 kopp Hellmann's Real Mayonnaise
- 1 teskje finhakket fersk jalapeñopepper (valgfritt)
- 1 fersk lime, saftet
- Vann
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 stor rødløk, halvert og tynnhakket
- 1 stor rød paprika, halvert og tynnhakket
- 1 teskje malt spisskummen
- 2 kopper rester av strimlet kalkun
- 2 spiseskjeer hakkede ferske korianderblader
- 4 store mel-tortillas
Fremgangsmåte
- 1Bland avocado, majones, jalapeñopepper og limesaft i en blender eller food processor. Tilsett en skvett vann og kjør til det er glatt; smak til med salt og pepper. Skrap over i en bolle.
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett løk og paprika, og stek til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett spisskummen og stek i 1 minutt. Tilsett kalkunkjøttet, og varm det opp til det akkurat er gjennomvarmt, før du rører inn koriander.
- 3Legg tortillalefser på en tallerken, dekk med et fuktig kjøkkenpapir og varm dem i mikrobølgeovnen på høy effekt i 40 sekunder. Legg litt kalkunfyll i midten av hver tortilla, drypp over litt av den kremete avokadosausen, rull sammen og server.