Søtpotetpudding

Søtpotetpudding

oppdag en enkel oppskrift på søtpotetpudding, perfekt som dessert. enkel å lage, sunn og smakfull. ideell for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Myknet smør, til pannen
  • 2. 1/4 kopp hvetemel, pluss mer til pannen
  • 3. 1,4 kilo hvitfleskede søtpoteter, kalt boniato eller batata
  • 4. 1/4 kopp revet kokosnøtt
  • 5. 1/4 kopp rosiner
  • 6. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 teskje malt ingefær
  • 9. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 10. 1 kopp mørkbrunt sukker
  • 11. 3 kopper kokosmelk
  • 12. 1/4 kopp kondensert melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smør en 23 x 33 cm stor ildfast form.
  3. 33. Bruk rivjernfestet på en food processor til å raspe potetene, og legg dem i en stor bolle. Tilsett mel, kokos, rosiner, vanilje, kanel, ingefær og muskatnøtt, og bland godt.
  4. 44. Varm sukker, kokosmelk og kondensert melk i en kjele på lav varme til sukkeret er oppløst, ca. 4 minutter.
  5. 55. Hell kokosmelk-blandingen over potetblandingen og rør godt. Hell blandingen i den smurte formen, jevn ut overflaten, og stek til den er stivnet, ca. 1 ½ time.