Pannestekt laks med grønn gudinne-tzatziki

Pannestekt laks med grønn gudinne-tzatziki

Lær hvordan du lager en deilig panfritert laks med frisk grønn gudinne tzatziki. En smakfull hovedrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp naturell gresk yoghurt med 2 prosent fett
  • 2. 2 spiseskjeer majones
  • 3. 1/3 kopp hakket fersk basilikum
  • 4. 1/4 kopp hakket fersk gressløk
  • 5. 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
  • 6. 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 7. 1/4 teskje kosher-salt, pluss litt ekstra til smaksetting
  • 8. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss litt ekstra til smaksetting
  • 9. 1/2 av en engelsk hothouse-agurk, frøet (ca. 450 gram)
  • 10. Fire laksefileter à 200 gram, hver ca. 2,5 cm tykk, uten skinn
  • 11. 1/2 teskje kosher-salt
  • 12. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For tzatzikien: Bland yoghurt, majones, basilikum, gressløk, estragon, eddik, salt og pepper i en food processor. Kjør til urtene er finhakket og sausen er lys grønn. Skrap sausen over i en bolle.
  3. 3Riv agurken grovt med de store hullene på et rivjern over en tallerken dekket med kjøkkenpapir; klapp den tørr. Bland agurken inn i tzatzikien. Tilsett salt og pepper etter smak. Tzatzikien kan lages 4 timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet, og røres om før servering.
  4. 4For laksen: Strø laksen med salt og pepper. Varm opp oljen på middels høy varme i en stor stekepanne. Stek laksen med skinnsiden ned, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu fisken med en fiske-spatel og stek i 2 minutter for medium stekt.
  5. 5Server varm, romtemperert eller kald med tzatzikien. For å servere kaldt, avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 dag.