Grillede fiken- og gorgonzolasmørbrød med fingermat

Grillede fiken- og gorgonzolasmørbrød med fingermat

oppskriften på broiled fig and gorgonzola finger sandwiches er perfekt som en smakfull forrett. enkel å lage og full av smak, ideell for sommer- og høstarrangementer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 brødfransk baguette, skåret i 1/4 tommers tykke skiver
  • 2. Olivenolje
  • 3. 9 ferske fiken, delt i to
  • 4. Salt
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 510 gram Gorgonzola-ost, smuldret
  • 7. 1 kopp ristet valnøtt, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Pensle sidene av brødskivene med olivenolje og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovnen og stek i 5 minutter. Vend brødskivene og stek i ytterligere 5 minutter, eller til de er ristet. Ta ut av ovnen og avkjøl. Forvarm grillen til høy varme. Plasser hver av fikenhalvdelene på en skive ristet brød. Krydre med salt og pepper. Topp med 30 gram gorgonzolaost, smuldret. Sett på et bakepapirkledd stekebrett. Grill fiken- og gorgonzolasandwichene i 1 minutt, eller til osten begynner å smelte. Ta ut av ovnen og dryss over ristet valnøtt. Legg en skive til på hver sandwich. Server.